Despre miere!

1 Colectarea mierii a început încă din antichitate. Sub o formă primitivă mierea era colectată de la albinele sălbatice fără ca acestea să trebuiască a fi îngrijite.

2 Prima formă de apicultură este datată cu peste 4500 de ani în urmă, în egiptul antic.

3 Mierea este printre puținele alimente care nu se alterează. În piramide s-au descoperit recipiente cu miere, de peste 3000 de ani, care era încă sigura pentru consum.

4 Mierea are proprietăți antibacteriene. De-a lungul istoriei, diferite tipuri de miere au fost folosite pentru efectul lor antibacterian, putând să distrugă chiar și bacterii rezistente la antibiotice.

5 Mierea poate trata arsurile. Unele studii au concluzionat că mierea poate înjumătății  timpul de vindecare al unei arsuri.

6 Mierea poate avea diferite culori și arome.

7 Mierea este un excelent produs pentru frumusețe. Este folosita cu succes in produsele pentru îngrijirea corpului.

8 Mierea poate stabiliza nivelul zahărului din sânge. Deși este foarte dulce are un index glicemic scăzut.

9 Mierea poate ajuta la pierderea în greutate, oferind un boost de energie si accelerând metabolismul.

10 Un aliment viu și complex, mierea este singurul aliment care poate susține singur viața de unul singur.