Miere vs zahăr

De ce ar trebui sa înlocuim zaharul cu mierea?
Iată câteva motive:
🐝Zaharul conține: 50% fructoza, 50% glucoză
Mierea conține: 40% fructoza, 30% glucoză iar restul: apa, polen, aminoacizi, antioxidanți, enzime, minerale (magneziu, calciu, potasiu etc).

🐝Calorii și indice glicemic:
-zaharul : 22 kcal/lingurita
-miere : 16 kcal/linguriță, dar gustul mierii e mai dulce, deci cantitatea necesara pentru îndulcite e mai mica decât în cazul zaharului.
Zaharul are indicele glicemic mai ridicat decât mierea, ceea ce înseamnă că energia crește brusc, dar urmează apoi un declin abrupt care se poate manifesta cu oboseală, dificultăți de concentrare și chiar dureri de cap.

🐝Mierea protejează dantura, spre deosebire de zahăr care favorizează apariția cariilor dentare. Mestecată sub formă de faguri/capacele, miere asigură o bună igiena a gurii și întărește gingiile.

🐝Zaharul scade imunitatea organismului, pe când mierea are calități curative:
– îmbunătățește imunitatea
– are propietăți antioxidante
– contribuie în lupta împotriva cancerului
– calmează durerile în gât și ameliorează tusea
– favorizează vindecarea rănilor și tăieturilor
Noi recomandam mierea de floarea soarelui ca înlocuitor pentru zahăr. https://bee-sweet.ro/magazin/miere/miere-floarea-soarelui/